Buffon’s naaldprobleem veralgemeend

Het probleem

Stel we hebben het vlak \mathbb{R}^2 en daarop zijn er allemaal horizontale lijnen op even grote afstand van elkaar, zeg afstand d. Stel verder dat we een naald hebben ter lengte L, en die naald gooien we maar ergens op het vlak neer. Dan kun je je afvragen, hoe groot is nu de kans dat deze naald een van de horizontale lijnen raakt?

Dit is een al bestaand probleem en is ook allang opgelost. In het volgende artikel staat een veralgemeende stelling. Simpel gezegd, ik laat met regulariteitsvoorwaarden toe dat de horizontale lijnen ook Riemann-integreerbare functies mogen zijn van \mathbb{R} naar \mathbb{R}. Hier staat het artikel:

buffon naaldprobleem veralgemeend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *